Home Promo MOL Norge otkrila naftu i gas u Severnom moru

MOL Norge otkrila naftu i gas u Severnom moru

by bifadmin

Podružnica MOL grupe u potpunom vlasništvu MOL Norge AS i partneri otkrili su naftu i gas u priobalnom polju koje se nalazi oko 200 km zapadno od Stavangera u norveškom delu Severnog mora.

Naftna bušotina pod licencom 820S u dozvoljenoj zoni izbušena je na maksimalnoj dubini od 2.652 metara ispod nivoa mora, a nafta i gas su pronađeni u više formacija i uspešno je ispitano 3.463 barela nafte dnevno. Potencijalni otkriveni resursi u glavnoj formaciji su između 12 i 71 miliona barela nafte i gasa.

Komercijalnost ovog otkrića biće utvrđena naknadno, prateći dodatne tehničke radove.

MOL Norge AS sa 40 odsto investicije je izvršitelj 820S licence u ime partnera Lundin Norway AS (40%), Wintershall Dea Norge AS (10%) and Pandion Energy AS (10%).

MOL Grupa je ušla u Norvešku 2015. godine, sticanjem 100-postotnog vlasništva nad Ithaca Petroleum Norge. Program bušenja započeo je 2018. godine, nakon što je operator postigao spremnost u rekordnom roku bez ikakvih problema u visoko regulisanom okruženju. Istraživački portfolio MOL grupe u Norveškoj ima za cilj isporuku organskih zamena kao rezervi za Grupu.

 

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar