Home Vesti Nemci najviše kupuju toalet papir, Španci i Italijani vino, Holanđani marihuanu

Nemci najviše kupuju toalet papir, Španci i Italijani vino, Holanđani marihuanu

by bifadmin

U jeku pandemije koronavirusa, mnogi kupci stvaraju zalihe hrane, ali različita vrsta robe kupuje se u različitim zemljama, javlja nemačka agencija dpa.

Stanovnici Nemačke prvo su ispraznili police sa testeninama i toalet papirom, dok su se Italijani i Španci najviše snadbebvali vinom. Interesantno je da u Turskoj naglo porasla potražnja za kolonjskom vodom.

Velika potražnja za toalet papirom prisutna je i u Skandinaviji, SAD-u, Velikoj Britaniji i Izraelu. U Italiji, s druge strane, ne prave velike zalihe hrane, ali je naglo porasla prodaja dezinfekcionih sredstava.

U Turskoj je trenutno vrlo teško doći do njihove kolonjske vode, Kolonye. Kako ova vrsta vode sadrži oko 80% etanola, deluje efikasno kao dezinfekciono sredstvo.

Nestašica limuna u Bugarskoj

Susedna Bugarska čak ima i deficit citrusa. U Skandinaviji vlasti upozoravaju stanovnike da ne kupuju lekove poput paracetamola i insulina.

Sjedinjene države trenutno beleže veliku potražnju za flaširanom vodom, a u prodavnicama na području Vašingtona dopisnik dpa primetio je prazne police sa mesom.

S druge strane, Holanđani su se najviše snadbevali marihuanom. Neposredno pre zatvaranja poznatih kafeterija, koronavirus je naterao ljude da u nedelju čekaju u dugim redovima kako bi kupili zalihe marihuane, prenosi dpa.

Izvor: dpa

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar