Home VestiIT i nauka Google će omogićiti besplatnu aplikaciju za video konferencije Google Meet

Google će omogićiti besplatnu aplikaciju za video konferencije Google Meet

by bifadmin

Google je najavio otvaranje svoje besplatne aplikacije za video konferencije Google Meet široj javnosti pošto je uspeh Zooma podstakao Microsoft i Facebook da poboljšaju svoju ponudu tokom pandemije koronavirusa.

Ova platforma za video konferencije će narednih nedelja biti postepeno proširivana na širu javnost, a uslov je posedovanje naloga na Google – gmail.

Google meet je do sada bio namenjen profesionalnim korisnicima što je oko šest miliona preduzeća i organizacija koje koriste G-Suite.

„Ovo je nesumnjivo prvi put da Google otvara potrošačima proizvod koji je prvobitno bio namenjen isključivo kompanijama“, rekao je za Frans pres Havijer Soltaro, šef G-Suite-a, i dodao da se „obično radi na drugačiji način“.Poput ostalih platformi za video pozive, korišćenje Google meeta je eksplodiralo od marta zbog uvedenih mera izolacije u borbi protiv koronavirusa.

Sve kompanije koje postavljaju ove aplikacije za video konferencije, insistiraju na bezbednosti, ali je kod Zooma dolazilo do problema kada su se ljudi sa strane ubacivali na sastanke na koje nisu pozivani.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar