Home Promo Medicinski saveti lekara na DokTok platformi

Medicinski saveti lekara na DokTok platformi

by bifadmin

Građani širom Srbije imaće priliku da od 27. aprila tokom trajanja vanrednog stanja besplatno obave brze i lake konsultacije sa lekarom putem DokTok-a, prve platforme za onlajn medicinsko savetovanje. Platforma je namenjena svim sugrađanima koji nemaju simptome novog koronavirusa, ali im je potreban savet lekara u vezi sa opštim zdravstvenim stanjem ili psihološka podrška, a obavljaće se putem 15-minutnih „jedan-na-jedan“ video, chat ili audio razgovora. Sve što vam je potrebno su internet i smart telefon ili računar.

Oblasti u kojima će DokTok pružiti savetovanje su zdravlje hroničnih bolesnika, zdravlje žena, trudnica i porodilja, zdravlje dece, mentalno zdravlje (anksioznost, depresija, upravljanje stresom…), opšte zdravstvene tegobe (povraćanje, osipi, dijareja, konjuktivitis…) i druge.

Stručni DokTok tim već čini stotinak lekara opšte prakse ili specijalista, kako privatnih zdravstvenih ustanova, tako i javnog zdravstva, ali i lekara u penziji koji će pružati stručne savete i podršku građanima u vremenu izolacije i anksioznosti.

Već u testnoj fazi, procenjeno je da će interesovanje za ovu vrstu usluge nadmašiti broj trenutno prijavljenih lekara, pa DokTok poziva sve zainteresovane lekare sa licencom i psihologe – aktivne, u penziji, iz dijaspore, u samoizolaciji i druge, koji žele da se priključe. Registracija traje svega nekoliko minuta otvaranjem naloga na samoj platformi.

Tim koji stoji iza DokTok platforme čine ICT Hub centar za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija i kompanija Talkini, DNA Communications i Vip mobile. Inicijativi su se odmah pridružili opšta bolnica Bel Medic, Medigroup i Psihoanalitičko društvo Srbije.

Prijatelji projekta: UNIQA osiguranje, PWC – PricewaterhouseCoopers, Belmedic, Medigroup, Psihonalitičko drustvo Srbije.

Više informacija pogledajte na sajtu https://www.doktok.rs/

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar