Home Promo Štada odgovorila na potrebe tržišta rekordnom proizvodnjom

Štada odgovorila na potrebe tržišta rekordnom proizvodnjom

by bifadmin

Ovog marta Štada je ostvarila najveći obim proizvodnje u istoriji dugoj 125 godina, pošto je kriza izazvana COVID-19 značajno povećala potražnju za određenim lekovima.

Štada daje prednost proizvodnji lekova za kojima postoji velika potražnja tokom trenutne pandemije, kao što su antiinfektivni lekovi, imunostimulatori i lekovi protiv bolova. Takođe, u fokusu Štade ostaje i snabdevanje lekovima koji se koriste u drugim važnim terapijama poput lečenja karcinoma.

Generalni direktor Štade Peter Goldšmit ističe: “Neizmerno sam ponosan na to kako su ne samo naše koleginice i kolege iz proizvodnje, obezbeđenja kvaliteta i logistike, već i naši zaposleni koji rade od kuće, povećali svoj rad kako bismo zdravstvene sisteme širom sveta snabdeli lekovima koji su im potrebni.”

Farmaceutska kompanija Štada u okviru koje posluje i Hemofarm, uspešno je odgovorila na rastuću potražnju za lekovima i drugim zdravstvenim proizvodima, postavljajući novi rekord u obimu proizvodnje. Obim proizvodnje u martu ove godine za 10 odsto je veći u odnosu na istorijski uobičajeni nivo. Samo tokom prošlog meseca Štada je proizvela više od 63 miliona pakovanja lekova odnosno 1,2 milijarde jedinica.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar