Home Vesti Sveštenik di-džej u borbi protiv koronavirusa

Sveštenik di-džej u borbi protiv koronavirusa

by bifadmin

Usled mnoštva ozbiljnih i zastrašujućih vesti o pandemiji, ispod radara se provlače simpatične pričice iz svakodnevnog života. Ovo je jedna od njih.

Njen glavni junak je portugalski sveštenik Giljerme Peisoto koji, osim prema hrišćanskim vrednostima, gaji i neke svetovne ljubavi. Jedna od njih je muzika. Ona mu je toliko važna da je prošle godine tokom puta u Vatikan zamolio papu da blagosilja njegove slušalice. Zanimljivo je da je papa bez razmišljanja to i učinio.

Di-džej setovi za ugodniji boravak u kući

Međutim, kada je koronavirus stigao u njegovu parohiju, Peisoto se našao pred velikim izazovom. Ljudi su bili primorani da sede u kućama, pa je smatrao da je potrebno ulepšati im svakodnevicu. Zato je počeo svojim vernicima da pušta muziku uživo preko Fejsbuka.

Kaže da tako čini ljude srećnim i opuštenijim. Svestan je da opštem utisku doprinosi i činjenica da on u normalnim okolnostima nosi svešteničku odoru. Međutim, kada nastupa Peisoto je u običnoj, modernoj majici, za dj setom, okružen klupskim osvetljenjem i raznobojnom dekoracijom.

Ovo međutim nisu njegovi jedini nastupi. Portugalski sveštenik preko video linka drži i mise, kao i opela na sahranama. Tvrdi da ima mnogo načina za molitvu, koji ne podrazumevaju uvek prisustvo u crkvi.

Izvor: maisguimaraes.pt

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar