Home Promo Banca Intesa počela da prima zahteve za kredite iz državnog garantnog programa

Banca Intesa počela da prima zahteve za kredite iz državnog garantnog programa

by bifadmin

Banca Intesa je potpisala Ugovor sa Ministarstvom finansija Vlade Republike Srbije i Narodnom bankom Srbije (NBS) o garanciji Republike Srbije za kreditiranje privrede sa ciljem ublažavanja negativnih posledica pandemije COVID-19 na domaće tržište.

U okviru realizacije državnog garantnog programa, Banca Intesa će odobravati kredite za tekuću likvidnost i nabavku obrtnih sredstava mikro, malim i srednjim preduzećima sa kamatnom stopom koja iznosi Euribor 3M + 3,00% za kredite sa valutnom klauzulom, odnosno Belibor 1M + 2,50% za dinarske kredite.

„Kao pouzdani partner Vlade Srbije i NBS, i ujedno najveći kreditor domaće privrede, želimo i na ovaj način da pružimo doprinos oporavku privrede od negativnih posledica korova virusa. Uz mere države koje se fokusiraju na ključne aspekte podrške i stabilan bankarski sistem, verujem da ćemo uspeti da očuvamo likvidnost najosetljivijih segmenata privrede, održimo ekonomsku aktivnost i postavimo privredu na očekivanu trasu rasta“, izjavio je Predrag Milenović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa privredom.

Krediti se plasiraju na period do 36 meseci, uz obavezan grace period od 9 do 12 meseci, maksimalni iznos kredita do 25% prihoda preduzeća iz 2019. godine ili 3.000.000 evra, kao i naknadu za obradu zahteva do 0,2%.
Banca Intesa je već započela sa prijemom i obradom zahteva za kredite iz ovog programa.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar