Home VestiPolitika i društvo Glavna autobuska stanica seli se na Novi Beograd do kraja godine

Glavna autobuska stanica seli se na Novi Beograd do kraja godine

by bifadmin

Izgradnja pristupnih saobraćajnica oko nove autobuske stanice u novobeogradskom Bloku 42 trebalo bi uskoro da krene, a početak radova najavio je i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. On je dodao da će autobuska stanica biti preseljena na Novi Beograd do kraja godine.

Direkcija za građevinsko zemljiište i investicije dodelila je na tenderu posao izgradnje saobraćajnica grupi ponuđača koju čine Ras Inženjering Niskogradnja, JKP Beograd put, DC Energocoop, Resa gradnja i Demetra RB, a vrednost radova je 322,78 miliona dinara. Izvođači imaju rok od 270 dana za završetak radova.

Izgradnjom ulica će se obezbediti pristup novoj glavnoj autobuskoj stanici na Novom Beogradu, za čiju je izgradnju, skupština akcionara Beogradske autobuske stanice BAS u novembru 2019, odobrila podizanje kredita od 12 miliona evra kod Komercijalne banke.

Rekonstrukcija ulica

Kako je ranije izjavio Vesić, izgradnja pristupnih saobraćajnica obuhvata rekonstrukciju i izgradnju kolovoza i prateće infrastrukture u tri ulice – Marka Hristića, Jurija Gagarina i Antifašističke borbe, a ukupna površina javnog prostora koji će biti uređen je oko 2,6 hektara.

Prema njegovim rečima, Ulica Jurija Gagarina se rekonstruiše od izlazne rampe Mosta na Adi prema blokovima, približne dužine od 600 metara. Na ovom delu biće izgrađene četiri saobraćajne trake, od kojih će se na tri, kao i do sada, odvijati saobraćaj ka blokovima, dok će krajnja desna traka biti namenjena za javni prevoz i vozila koja skreću desno u Antifašističke borbe i Marka Hristića. Leva strana profila Ulice Jurija Gagarina, posmatrano u smeru od Mosta na Adi, zadržava se u postojećem stanju.

Ulica antifašističke borbe biće rekonstruisana u delu od raskrsnice sa Jurija Gagarina do prilaza sadržajima nove autobuske stanice, približne dužine od 160 metara.

Izvor: eKapija

Foto: Free-Photos, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar