Home VestiPolitika i društvo Iznenađujuća lista najboljih i najgorih gradova za rad na daljinu

Iznenađujuća lista najboljih i najgorih gradova za rad na daljinu

by bifadmin

Najnovije istraživanje o radu na daljinu, kada je takav način obavljanja posla postao masovan zbog pandemije, dalo je iznenađujuće rezultate. Bukurešt je proglašen najboljim gradom u svetu za rad na daljinu, najviše zahvaljujući odličnim internet konekcijama i niskim troškovima života. Na listi najgorih prvi je Rim, ali nisu se proslavili ni Pariz, London,  Amsterdam, Minhen… 

Na listi koju je nedavno objavio britanski sajt Brodbenddils (broadbanddeals.co.uk), Bukurešt je proglašen najboljim gradom u svetu za rad na daljinu. Iza rumunske prestonice su tri američka grada, Hjuston, Las Vegas i Atlanta, na petom mestu je Budimpešta, a slede opet američki gradovi San Francisko i Los Anđeles. Među deset  najboljih nalaze se i Kijev, Čikago i Varšava.

S druge strane, neslavno prvo mesto na listi najlošijih gradova za rad na daljinu zauzeo je Rim, a potom Milano, Seul, Pariz i Hamburg. Na šestom mestu „nepodobnih“ je Amsterdam, a slede London, Keln, Minhen i Mančester.

Bukurešt ima najbolji miks troškova i kvaliteta

Glavni grad Rumunije ostavio je konkurente iza sebe zahvaljujući jeftinim, pouzdanim i brzim internet konekcijama i drugim faktorima koji su uzeti u obzir, kao što su troškovi života, cena laptopa, broj poslova koji dozvoljavaju rad na daljinu i dostupnost kompanija za isporuku hrane.

Istraživanje, sprovedeno u vreme kada rad na daljinu ili od kuće postaje sve popularniji usled pandemije novog koronavirusa, pokazalo je da 4,33 odsto poslova u Bukureštu zaposlenima daje mogućnost takvog rada, najviše od svih gradova na listi.

Odličan plasman, četvrto mesto, Bukurešt je zabeležio i u kategoriji brzina interneta, dok je sedmi po pitanju troškova života, koji su procenjeni na 483 evra na mesečnom nivou.

Kada se svi ti podaci ukrste, ispostavilo se da Bukurešt ima najbolji „miks“ svih najvažnijih faktora za rad na daljinu. U glavnom gradu Rumunije je prethodnih godina došlo do tehnološkog buma i znatno je povećana tražnja za mnogim poslovima u sektoru informacionih tehnologija. U ovom sektoru prema izveštaju iz 2018. godine radi sedam od 10 najboljih poslodavaca u Rumuniji.

Izvor: Balkan insight

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar