Home Promo Krediti za finansiranje likvidnosti i obrtnih sredstava u Eurobanci

Krediti za finansiranje likvidnosti i obrtnih sredstava u Eurobanci

by bifadmin

U skladu sa Uredbom o garantnoj šemi koju je usvojila Vlada Republike Srbije, Eurobanka počinje aktivnosti u vezi sa odobravanjem kredita za finansiranje likvidnosti i obrtnih sredstava. Krediti iz ove linije odobravaće se mikro, malim i srednjim preduzećima, klasifikovanim u skladu sa računovodstvenim standardima Republike Srbije i preduzetnicima, na rok do 36 meseci, uključujući grejs period od 9 do 12 meseci. Ovi krediti se mogu koristiti u dinarima ili evrima, uz povoljne kamatne stope.

„Kao odgovoran akter u srpskom društvu, Eurobanka prati preporuke nadležnih institucija, kako bi se olakšala borba sa pandemijom virusa Covid-19. U situaciji kada je naša privreda na udaru ove globalne krize, Eurobank će kroz povoljne kredite podržati sektor za mala i srednja preduzeća i preduzetnike, koji je od ključnog značaja za vitalnost naše privrede“, izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank.

Eurobank od početka krize izazvane pandemijom virusa Covid-19 ulaže brojne napore da podrži građane i privredu u Srbiji. Pored uvođenja moratorijuma na otplatu kredita u trajanju od najmanje 90 dana, Banka je svoje poslovanje prilagodila trenutnoj situaciji i na druge načine. Eurobanka je preduzela sve preventivne mere kako bi se umanjila mogućnost daljeg širenja virusa – od pojačane higijene svih svojih poslovnica i maksimalnih primena preporuka za zaštitu, do apela klijentima da koriste e-b@nking i m-b@nking aplikacije i bankomate za isplatu novca. Građanima starijim od 65 godina,

Banka je ponudila više opcija za isplatu penzija, kako bi i pored zabrane kretanja mogli da koriste svoja sredstva. Kao jedan od lidera korporativne društvene odgovornosti, Eurobank je među prvima uputila pomoć najugroženijima, donirajući šest miliona dinara za nabavku neophodne medicinske opreme koja je potrebna da se spasu životi ljudi u Srbiji i podrži naš zdravstveni sistem.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar