Home VestiPolitika i društvo Obaveštajne službe SAD: Korona virus nije napravio čovek i nije genetski modifikovan

Obaveštajne službe SAD: Korona virus nije napravio čovek i nije genetski modifikovan

by bifadmin

Kovid-19 nije ljudski napravljen ni genetski modifikovan, objavile su američke obaveštajne službe. Ona najvaljuju nastavak istrage da li je epidemija počela kroz kontakt sa inficiranim životinjama ili je rezultat nesrećnog slučaja u laboratoriji u Vuhanu.

Američke obaveštajne službe zaključile su da novi korona virus nije napravio čovek niti je genetski modifikovan.
Kako navodi kancelarija direktora Nacionalne obaveštajne službe, oni i dalje pokušavaju da utvrde da li je epidemija počela kontaktom sa inficiranim životinjama ili je rezultat greške u laboratoriji u Vuhanu, kineskom gradu gde je pandemija počela, prenosi agencija Frans pres.

Istraga se nastavlja

U poslednje vreme pominje se nedokazana teorija da je laboratorija za infektivne bolesti u Vuhanu izvor globalne pandemije u kojoj je umrlo više od 220.000 ljudi u svetu.
„Obaveštajna zajednica slaže se sa širokim naučnim konsenzusom da virus Kovid-19 nije ljudski napravljen ni genetski modifikovan“, navodi se u saopštenju iz službi SAD, prenosi AP.
„Nastaviće se sa rigoroznim ispitivanjem informacija i obaveštajnih podataka da se utvrdi da li je epidemija počela kroz kontakt sa inficiranim životinjama ili je rezultat nesrećnog slučaja u laboratoriji u Vuhanu“, dodaje se.

Kineska vlada: neosnovane izmišljotine

Naučnici kažu da je virus nastao prirodno kod slepih miševa. Ipak su državni sekretar SAD Pompeo i drugi ukazivali prstom na institut koji vodi Kineska akademija nauka. Taj institut je sproveo važna istraživanja prateći poreklo virusa SARS, i nalazeći nove viruse od šišmiša i kako oni mogu da preskoče na ljude,navodi AP.
Kineska vlada saopštila je danas da bilo kakve tvrdnje da je korona virus procureo iz laboratorije „neosnovana i izmišljene ni iz čega“.
Portaprol ministarstva spoljnih poslova Geng Šuang je naveo reči direktora instituta u Vuhanu Juan Džiminga prema kome ta laboratorija strogo primenjuje biobezbednosne procedure koje bi sprečile bilo kakvo ispuštanje nekog virusa.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...

1 komentar

eks 1. maja 2020. - 10:48

Vama , američkim lažovima više niko ne veruje .

Odgovori

Ostavite komentar