Home VestiEkonomija Rajaner razmatra gašenje 3.000 radnih mesta

Rajaner razmatra gašenje 3.000 radnih mesta

by bifadmin

Niskobudžetni avio-prevoznik Rajaner razmatra smanjenje broja zaposlenih za 15 odsto, odnosno gašenje 3.000 radnih mesta. Trenutno pregovara sa sindikatima o načinu odlaska zaposlenih i njihovim otpremninama, piše CNBC.

Razlog za ovaj potez je očekivanje da će, po povratku “u normalu”, broj putnika biti prepolovljen. Kako piše BBC, ova kompanija bi sa 154 miliona putnika mogla da padne na 80 miliona. Takođe, možda će morati i da spusti cene karata, kako bi se izborila sa jakom konkurencijom, posebno onom koja prima pomoć države. Rajaner je objavio da neće tražiti državnu podršku u prevazilaženju ove krize.

Ipak, iz kompanije kažu da ne očekuju tako katastrofalne rezultate ove godine u Evropi, jer će jedan deo turista verovatno želeti da iskoristi letnji odmor za putovanja. Nadaju se da će stanovnici sa severa kontinenta posećivati letnje destinacije u kojima nije bilo velikog broja zaraženih virusom korona.

Zato bi kompanija mogla početi sa realizacijom većeg broja letova od jula, uprkos odluci britanskih vlasti da će svi koji slete na Ostrvo morati da borave u karantinu 14 dana. Majkl O’Liri, izvršni direktor ove avio-kompanije, smatra da je taj plan “idiotski i neizvodljiv”, jer “nema dovoljno policajaca koji bi mogli kontrolisati sve putnike”. On smatra da ova odluka “nema kredibilitet” i očekuje njeno ukidanje do juna.

Foto: fak1911, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar