Home Promo Regionalna runda Evropskog „BEST” inženjerskog takmičenja „EBEC Balkan“ 18-22. jun 2020.

Regionalna runda Evropskog „BEST” inženjerskog takmičenja „EBEC Balkan“ 18-22. jun 2020.

by bifadmin

Udruženje studenata tehnike Evrope – „BEST” Beograd ove godine organizuje projekat EBEC Balkan, regionalnu rundu inženjerskog takmičenja EBEC (engl. European BEST Engineering Competition) koje će se održati od 18. do 22. juna.
Takmičenje je podeljeno u dve kategorije – Timski Dizajn i Studija Slučaja i okuplja 10 najboljih timova, pobednika lokalnih rundi takmičenja, iz Beograda, Novog Sada, Niša, Sofije i Skoplja.

U kategoriji Timski dizajn (Team Design) takmičari imaju zadatak da, koristeći svoju kreativnost, znanje, veštine i uz ograničeno vreme i resurse, kreiraju mehanizam koji vrši zadatu funkciju. Napravljenu maketu timovi testiraju pred publikom i stručnim žirijem, a neki od primera prošlogodišnjih zadataka su: katapult, letelica i sl.

Kategorija Studije slučaja (Case Study) od takmičara zahteva da na zadati menadžerski ili tehnički problem daju konceptualno rešenje. Problem koji rešavaju, zadat je od strane kompanija koje podržavaju naš projekat, a odnosi se na realni poslovni problem sa kojim se susreću u poslovanju.

Ovaj projekat se održava deseti put, a treći put u Beogradu. Rešavanjem zadatih problema, takmičari će probati da sebi obezbede mesto u finalnom krugu takmičenja, koje se ove godine održava u Varšavi.

Organizacija BEST (engl. Board of European Students of Technology) je međunarodna, neprofitna i apolitična studentska organizacija osnovana sa ciljem da poveže i omogući komunikaciju, razmenu i saradnju studenata sa Univerziteta iz cele Evrope, i danas broji 93 lokalnih grupa u 34 zemlje Evrope. BEST Beograd je lokalna grupa osnovana 2003. godine, i broji preko 100 članova sa tehničko-tehnoloških, prirodno-matematičkih i Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
Više o samom projektu i takmičenju možete pronaći na zvaničnom sajtu http://ebecbalkan.com/ i društvenim mrežama projekta : Instagramu (@ebecbalkan) i Facebook-u (EBEC Balkan).

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar