Home VestiEkonomija Vlasnici restorana i kafića kažu da distanciranje može uništiti ovu industriju

Vlasnici restorana i kafića kažu da distanciranje može uništiti ovu industriju

by bifadmin

U Italiji su hiljade vlasnika restorana protestovali zbog predloženih vladinih mera socijalne distance, koje treba da stupe na snagu kada se restoranima dozvoli da se ponovo otvore 1. juna, prenosi BBC.

„Ovaj restoran je ljubav mog života, ali više bih voleo da ga ne otvorim ponovo“, rekao je Mario Firpo, vlasnik Gennaro Esposito Milano, picerije u Milanu. On procenjuje da će kapacitet restorana pasti za gotovo 70 odsto ako bude primoran da održava distancu od dva metra između stolova.

U Velikoj Britaniji vodič za restorane i barove SquareMeal izvršio je istraživanje u kojem je učestvovalo više od 260 različitih lokala. Od tog broja tri četvrtine barova i restorana nisu sigurni da će preživeti socijalno distanciranje i mnogi bi radije ostali zatvoreni.

„Ako iznenada prepolovimo broj mušterija bez podrške vlade, to će dovesti do ogromnog broja zatvaranja preduzeća i gubitka radnih mesta“, rekao je Džejms Ramsden, vlasnik restorana u Londonu.

Irska je poznata po svojoj pabskoj kulturi i skoro osam odsto radnika u zemlji je zaposleno u industriji pića i ugostiteljstva, navodi se u izveštaju koji je prošle godine objavila Irska industrija pića.

Nakon što su barovi i restorani dobili upute da se zatvore pre dva meseca, Irsko udruženje restorana prijavilo je procenjenih 120.000 izgubljenih radnih mesta u ovom sektoru.

Izvor: Nova ekonomija

Foto: howardm1610, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar