Home VestiEkonomija Domaći stručnjaci za samo pet dana napravili Higija dezinfekcioni tunel

Domaći stručnjaci za samo pet dana napravili Higija dezinfekcioni tunel

by bifadmin

Mladi inženjeri kraljevačke kompanije „Trefoil inženjering“ za samo pet dana, u vreme vanrednog stanja, projektovali su i napravili Higija sistem – tunel za dekontaminaciju i dezinfekciju ljudi i predmeta.

Ovo je uspešan primer inovativne firme koja se brzo prilagodila krizi. Tunel je kompletno domaći proizvod, od ideje, preko modeliranja do projektovanja, koji je konstruisao i proizveo tim stručnjaka školovanih na fakultetu za Mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu.

Kako radi Higija sistem

Kroz tunel za jedan sat može da prođe i da se dezinfikuje 650 osoba. Sistem ima veliki učinak uz minimalnu potrošnju električne energije i dezinfekcionih sredstava. Pogodan je za instalaciju ispred škola, bolnica, tržnih i logističkih centara, fabrika, na trgovima. Postavlja se na otvorenom prostoru, a može da se instalira i unutar objekata.

Veliko interesovanje za ovu inovaciju

Za nepuna dva meseca isporučeno je više od 50 ovih mašina različitog kapaciteta u Srbiji, kao i desetak tunela na tržišta regiona Zapadnog Balkana i EU. U narednom periodu, „Trefoil inženjering“ planira da kupinovu opremu, poveća proizvodnju i da uz podršku Privredne komore Srbije unapredi prodaju u inostranstvu.

Inače, prvi ovakav tunel doniran je i postavljen ispred privremene bolnice na Beogradskom sajmu.⠀

Izvor: PKS
Foto: PKS

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar