Home VestiEkonomija Tri najveće avio-kompanije u Evropi tuže Vladu Ujedinjenog Kraljevstva zbog karantinskih mera

Tri najveće avio-kompanije u Evropi tuže Vladu Ujedinjenog Kraljevstva zbog karantinskih mera

by bifadmin

Tri najveće avio-kompanije u Evropi tužile su Vladu Ujedinjenog Kraljevstva zbog uvođenja obaveznog 14-odnevnog karantina po sletanju u ovu zemlju.

British Airways, easyJet i Ryanair žele sudsku procenu da li je ovaj potez regulatora opravdan, a možda i, kako se nadaju, promenu te odluke. Smatraju da bi bilo bolje kada bi se novo pravilo preinačilo u ono iz 10. marta ove godine. Tada je mera obaveznog boravka u karantinu važila samo za putnike iz zemalja koje imaju veliki broj zaraženih. Međutim, u međuvremenu je stupila na snagu nova, koja propisuje obaveznu izolaciju po sletanju na Ostrvo.

Pooštrenje ove mere, smatraju oni, preti da uništi avio-prevoznike. Prošlog meseca je Majkl O’Liri, izvršni direktor Ryanair-a, izjavio da je taj plan britanske Vlade “idiotski i neizvodljiv”, i najavio njeno ukidanje do juna. Međutim, jun uveliko traje a do toga nije došlo. Zato su tri avio-kompanije odlučile da pravdu potraže na sudu.

Kako se navodi u njihovom saopštenju, ukoliko se ova odluka britanske Vlade ne promeni, ona će imati veoma negativan uticaj na broj putnika, a samim tim i na turizam i avio-saobraćaj.

Foto: terribl, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar