Home VestiEkonomija Er Srbija počela pregovore o restrukturiranju duga prema Etihad ervejz partners BV

Er Srbija počela pregovore o restrukturiranju duga prema Etihad ervejz partners BV

by bifadmin

Er Srbija započela je „intenzivne“ pregovore sa Etihad ervejz partners BV (EAP BV) oko restrukturiranja svog višemilionskog duga. EAP BV je fond koji je nacionalni prevoznik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata uspostavio da bi finansirao svoje podružnice.

Er Srbija je nedavno obavestila Etihad ervejz partners BV (EAP BV) da potencijalno neće moći da ispuni svoje dužničke obaveze usled krize izazvane koronavirusom.

„Er Srbija poslala je svojim kreditorima predlog sa revidiranim iznosima i rokovima otplate kredita i verujemo da se pregovorima može postići obostrano prihvatljivo rešenje. Treba napomenuti da je Er Srbija do sada redovno izmirivala svoje obaveze“, navodi se u saopštenju aviokompanije.

Aviokompanija je napomenula da još uvek ima punu podršku svojih akcionara tokom ove krize.

Etihad ervejz partners BV (EAP BV) fond je prošlog meseca istakao da je Er Srbija „spremna da se uključi u smislene diskusije kako bi se postigao prihvatljiv dogovor“.
Takođe su naveli da je Er Srbija 19. marta isplatila ratu kamate prema Ugovoru o obavezi duga.

Er Srbija je u septembru 2015. godine uzela kredit od EAP I BV vredan 52,9 miliona dolara koji na naplatu dospeva u septembru 2020. godine, uz godišnju kamatnu stopu od 6,96 odsto.

Pored toga, 20. maja 2016. godine je dogovorila zajam od 63 miliona dolara kod EAP II BV, koji na naplatu dospeva u junu 2021. godine.

Aviokompanija sa sedištem u Abu Dabiju ima 49% udela u Er Srbiji, dok ostatak kontroliše vlada Srbije.

Izvor: Nova ekonomija

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar