Home Vesti Berlin sada traga za parkovima i trgovima pogodnim za održavanje tehno žurki

Berlin sada traga za parkovima i trgovima pogodnim za održavanje tehno žurki

by bifadmin

Senat Berlina uputio je poziv gradskim distriktima da pronađu prostore na otvorenom na kojima bi se održavale tehno žurke. A sve to sa ciljem – očuvanja tehno scene tokom trajanja pandemije.

Zvaničnici Grada su naime peporučili gradonačelnicima distrikata da pronađu adekvatne parkove, ulice, trgove i sportske hale koje bi bile pogodne za održavanje žurki.

Pre toga Berlin je odobrio pakete finansijske pomoći za poznate tehno klubove, vrednosti u proseku po 81.000 evra. Razlog za to je veoma negativan uticaj pandemije na posetu klubovima, a samim tim i na njihove prihode. A prestonica Nemačke u normalnim okolnostima veliki deo sopstvenih prihoda ostvaruje upravo iz industrije noćnog provoda.

Međutim, kako piše Thelocal.de, ovi potezi gradskih vlasti možda su motivisani i skorašnjim sukobima mladih, koji nemaju mogućnost za izlaske kakvu su ranije imali, sa policijom u Štutgartu i Frankfurtu. Dodatni podsticaj su verovatno bile i ilegalno organizovane žurke širom Berlina, na kojima je bilo nemoguće kontrolisati primenu mera zaštite.

Foto: bbolender, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar