Home VestiPolitika i društvo Na testu kese napravljene od povrća, voća, šećera

Na testu kese napravljene od povrća, voća, šećera

by bifadmin

Nemački trgovački lanci Edeka i Rewe nedavno su započeli testiranja jestivih kesa, kako bi smanjili količinu plastike u svojim marketima.

Ova dva trgovačka lanca su do novog rešenja stigla odvojeno, u saradnji sa međunarodnim kompanijama koje se bave pravljenjem ove vrste kesa. Naime, svi proizvodi se nalaze u specijalnim paketima koji se transportuju u tankim, zaštitnim i čak jestivim kesama.

Edekine zaštitne kese napravila je američka kompanija Apeel Sciences, a oni koji su probali jestive oblike kesa za pakovanje ističu da su iste ukusne, kao i da su napravljene od voća i povrća, semenki i prirodnih ljuski.

Ova kesa ne dopušta gubljenje vode, truljenje i omogućava da hrana ostane sveža. Najnovije kese nalaze se u odabranim trgovinama, a prvo su testirane na avokadu.

Trgovac Rewe takođe je započeo sa testiranjem ovakvih kesa, koje su napravljene od prirodnog šećera, kaše i raznih biljnih ulja, a sve kese radi britanska kompanija AgriCoat NatureSeal. Avokado u takvim kesama već se nalazi na tržištu i može se kupiti u 860 prodavnica trgovačkih lanaca Rewe i Penny.

Izvor: Bankar.me

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar