Home VestiEkonomija Nove mere za pomoć privredi

Nove mere za pomoć privredi

by bifadmin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras na RTS-u novi niz mera pomoći privredi pogodjenoj pandemijom kovida-19. Evo ko može da dobije movac od države i koliko.

60 odsto minimalca

Vučić: Daćemo u naredna dva meseca, jul i avgust, za hrabre preduzetnike, mikropreduzeća, mala preduzeća, srednja preduzeća, daćemo po 60 odsto minimalca za sve njihove radnike.

Ne zato što nisu radili. Radili su! Hoćemo dodatno finansijski da pomognemo. Od frizera, obućara, do ljudi konimajj svoje privatne kompanije za proizvodnju nameštaja. To je najšira mera, fantastična mera, velika mera!

Odlaganje plaćanja poreza i doprinosa

Vučić: Najmanje još jedan mesec ćemo odložiti plaćanje poreza i doprinosa. Pokušaćemo i još jedan mesec, ali ne mogu da obećam. To je važno za ugostitelje i turističke agencije.

Projekat “Moja prva plata”

Vučić: Posebno ćemo da finansiramo za novozapošljavanje srednjoškolca jednog, 9 meseci mi plaćamo 20.000 dinara. Za zapošljavanje jednog srednjoškolca za prvu platu. A za zapošljavanje fakultetski obrazovanog ili sa višom školom 24.000 dinara.

Moratorijum na otplatu kredita

Vučić: Razgovaraću sa Jorgovankom (Tabaković, guvernerkom NBS) i ona će izaći u naredna dva dana sa dodatnom merom moratorijuma na plaćanje kredita kako za pojedince, tako i za preduzeća. Bar na još dva meseca.

Izvor: Blic

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar