Home VestiIT i nauka Majkrosoft ipak nastavlja pregovore o preuzimanju TikToka

Majkrosoft ipak nastavlja pregovore o preuzimanju TikToka

by bifadmin

Pregovori o prodaji kineske društvene mreže TikTok Majkrosoftu, za koje se mislilo da će biti stopirani, ipak se nastavljaju.

Da podsetimo, kada je objavljena vest da Majkrosoft planira kupovinu kineske kompanije „Bajt dens“, koja je vlasnik pomenute društvene mreže, američki predsednik Donald Tramp najavio je zabranu ove video aplikacije u SAD. Razlog za to je kaže – činjenica da podaci prikupljeni posredstvom ove aplikacije mogu da budu zloupotrebljeni i dostavljeni vlastima u Pekingu.

Ova njegova izjava je usporila pregovore o prodaji, a mnogi su mislili i da će ih potpuno stopirati. Međutim, iz Majkrosofta su juče objavili da nastavljaju da traže načine da kupe TikTok a da on bude dostupan i korisnicima u SAD.

Predsednik Tramp je naime pristao na produženje pregovora ukoliko Majkrosoft osigura dogovor u roku od 45 dana, objavljuje Rojters.

TikTok inače u Sjedinjenim Američkim Državama ima oko 100 miliona korisnika. Ako bi ga Majkrosoft kupio, američki gigant bi mogao postati mnogo relevantniji igrač na tržištu društvenih mreža, čiji lider je trenutno Fejsbuk.

Foto: viarami, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar