Home VestiEkonomija Za kupovinu Sava centra nije stigla nijedna ponuda

Za kupovinu Sava centra nije stigla nijedna ponuda

by bifadmin

Na javni poziv za kupovinu Sava centra nije stigla nijedna ponuda, potvrđeno je eKapiji u Gradskog upravi Grada Beograda.

Od kupovine je odustao i Delta Holding, kupac koji je čini se bio najozbiljniji, jer je kako ističu, pod postojećim uslovima takva investicija neisplativa.

Podsetimo, Grad Beograd raspisao je početkom meseca tender za prodaju Sava centra, a početna cena nepokretnosti iznosila je 27.420.000 EUR.

U oglasu je navedena obaveza kupca da u roku od pet godina od dana isplati celokupnan iznos kupoprodajne cene i izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji čija ukupna vrednost ne može biti niža od 50 mil EUR.

Kupac bi se obavezao i da neće promeniti namenu tj. da će objekat ostati u funkciji kongresnog turizma, imajući u vidu da Centar Sava uživa status prethodne zaštite.

Inače, prodaja Sava centra najavljivana je i u novembru prošle godine, a Grad je u potragu za ortakom prvi put krenuo 2016. godine, kada je raspisan javni poziv za osnivanje zajedničkog privrednog društva.

Izvor: Ekapija

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar