Home VestiEkonomija Završen prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2019. godinu

Završen prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2019. godinu

by bifadmin

Agencija za privredne registre obaveštava korisnike da je 4. avgusta 2020. godine završen prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2019. godinu i da je u propisanom roku dostavljeno ukupno 268.056 izveštaja.

Svi obveznici koji, iz nekog razloga, nisu dostavili redovni godišnji finansijski izveštaj za 2019. godinu u propisanom roku, izveštaj mogu da dostave Agenciji sa zakašnjenjem, najkasnije do 31.12.2020. godine, uz plaćanje naknade za javno objavljivanje uvećane po osnovu neblagovremenog dostavljanja.

Obveznici, čiji su redovni godišnji finansijski izveštaji za 2019. godinu javno objavljeni kao ispravni, a koji naknadno utvrde materijalno značajne greške, do kraja 2020. godine mogu da izvrše zamenu tih izveštaja, kao i zamenu odgovarajuće dokumentacije objavljene uz te izveštaje.

Takođe, Agencija za privredne registre obaveštava sva matična pravna lica koja imaju obavezu sastavljanja i dostavljanja konsolidovanih godišnjih finansijskih izveštaja za 2019. godinu, za ekonomsku celinu, da rok za dostavljanje tih izveštaja ističe 3. septembra 2020. godine. Do sada je dostavljeno 138 ovih izveštaja.

Sve informacije o načinu dostavljanja svih vrsta izveštaja i njihove zamene dostupne su na internet stranici Agencije, na adresi: www.apr.gov.rs, na stranici „Finansijski izveštaji“ – „Uputstva za dostavljanje finansijskih izveštaja za 2019. godinu“ – „Vrste izveštaja za 2019 i njihova sadržina“, odnosno „Zamena javno objavljenih finansisjkih izveštaja i dokumentacije“.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar