Home Promo AFA all for all organizuje Treću nedelju inovacija

AFA all for all organizuje Treću nedelju inovacija

by bifadmin

Nedelja inovacija će se ove godine održati od 21. do 25. septembra a tema će biti „Sastanak sa budućnošću“ sa posebnim fokusom na podizanje svesti o tome kako brzorastuće tehnologije utiču na promenu ekonomije, društva i načina na koji radimo i živimo.

Konferenciju o inovacijama 24. septembra će otvoriti počasna gošća Nedelje inovacija Madam Mariya Gabriel, komesarka EU za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade.

Najnovije tehnologije poput veštačke inteligencije, robota, virtuelne realnosti, biotehnologije, blockchaina, nanotehnologija, digitalne proizvodnje i globalne gigabit mreže će promeniti najveće sektore poput obrazovanja, zdravstva, industrije zabave, transporta, maloprodaje, bankarstva. Međutim, kako će uticati na naše živote i na transformaciju sveta? Teme koje se tiču dugovečnosti, urbanog vazduhoplovstva, inteligentnih mašina, cybersecurity, zaštite podataka i naše lične odgovornost u novom digitalnom dobu će vas, tokom Nedelje inovacija, inspirisati i isprovocirati da preispitate stanje i napravite promene u svojoj kompaniji, industriji, zajednici, karijeri i životu. Tokom pet dana septembra će govoriti renomirani svetski i domaći stručnjaci, istraživači, inovatori, naučnici, kreatori promena, korporativni i startap lideri, preduzetnici, aktivisti o neograničenim mogućnostima za razvoj koje nam pružaju disruptivne inovacije kao i o značaju kolaborativnog liderstva u procesu ekonomskog rasta i razvoja društva u novoj tehnoloskoj eri. Nedelja inovacija je posvećena stvaranju i razvoju regionalnog inovacionog ekosistema i svake godine promoviše primere najbolje prakse koji doprinose ekonomskom rastu ali ujedno rešavanju društvene i ekološke izazove, istovremeno doprinoseći izgradnji odgovornijeg inkluzivnog društva, sa posebnim fokusom na značaju podjednakog uključivanje žena u kreiranju nove, digitalne civilizacije.

Tradicionalno uspostavljene nagrade za najbolje inovatore i pronalazače će se dodeljivati i ove godine sa ciljem promocije pozitivnih primera i uzora među pojedincima, kompanijama, organizacijama, startapovima koji daju prioritet etici, rodnoj ravnopravnosti, održivosti, ekologiji i društvenom prosperitetu i svi zainteresovani se mogu prijaviti na iw@afa.co.rs

Novina je poseban edukativni program namenjen svim organizacijama i pojedincima koji su u potrazi za sjajnim prilikama koje unapređuju znanje i veštine. Edukativne radionice iz oblasti: Design Thinking, Machine Learning, Agiel and Scrum metodologije i pokretanja i razvoja online biznisa, omogućiće svim učesnicima da usvoje najkompetentnija znanja koja su odmah primenjiva u biznisu.

„Nedelja inovacija ima za cilj da doprinese razvoju regionalnog inovativnog ekosistema i podigne svest o značaju saradnje i kolaborativnog liderstva za rešavanje brojnih ekonomskih i društvenih izazova u doba stalnih promena i rastuće neizvesnosti izazvane pandemijom ali i mogućnostima za ubrzni razvoj korišćenjem inovacija naročito u oblasti tehnologija. Kroz različite programe kojima vrednost daju svetski renomirani predavači i učesnici, kao i kroz dodelu godišnjih nagrada Nedelja inovacija postavlja nove standarde, stvara uzore i ukazuje na najbolje primere inovacija za stvaranje naprednijeg i inkluzivnijeg društva i kvalitetnog ekonomski rasta i razvoja”rekla je najavljući Treću Nedelju inovacija osnivačica AFA i programska direktorka Nedelje inivacija Žaklina Nikolić Kušić.

Program Nedelje inovacija možete videti na www.innovationweek.rs kao i način na koji možete da se prijavite i aplicirate za godišnje nagrade za inovacije, kao i da se prijavite za radionice i edukativne programe i učestvujete na konferenciju o inovacijama.

S obzirom na COVID 19, dogadjaj je u ovom momentu planiran u kombinaciji online i fizičkog održavanja i biće prilagođen trenutnim merama države u odnosu na ovu situaciju.

AFA all for all je kros-sektorska, kros-generacijska i kros-gender zajednica posvećena ekonomskom osnaživanju žena, njihovoj profesionalnoj afirmaciji kao i povezivanju i aktivnom uključivanju u kreiranje budućnosti i društva jednakih mogućnosti.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar