Home VestiEkonomija Koliko se poslodavaca prijavilo za program Moja prva plata?

Koliko se poslodavaca prijavilo za program Moja prva plata?

by bifadmin

Na pitanje iz naslova postoji više odgovora. Za program Moja prva plata, prema rečima predsednice Vlade Ane Brnabić, prijavilo se 9.648 kompanija. Ipak, prema rečima predsednika Privredne komore Srbije, Marka Čadeža, prijavilo se 5.636 poslodavaca koji su oglasili 8.400 pozicija za 13.500 mesta za mlade bez radnog iskustva.

Da podsetimo, Projekat “Moja prva plata” kao vid pomoći države za zapošljavanje mladih, započeo je 15. avgusta. Država će privrednicima davati 20.000 dinara za zaposlenog sa srednjom školom, odnosno 24.000 za one sa fakultetima, a ostatak plate će davati poslodavci. Za ove namene, kako je rekao ministar finansija Siniša Mali, izdvojeno je dve milijarde dinara.

Za program “Moja prva plata” ukupno je apliciralo 5.636 poslodavaca koji su oglasili 8.400 pozicija za 13.500 mesta za mlade bez radnog iskustva, rekli su predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež, i ministar finansija Siniša Mali. Krajnji rok za prijave bio je 25. septembar a ovi podaci o broju prijavljenih objavljeni su 24. septembra.

Međutim, predsednica Vlade je u gostovanju na TV Pink objavila druge podatke. Ona je navela da se podaci još procesuiraju i da se očekuje da taj broj premaši 10.000, rekavši da to znači približno 15.000 radnih mesta za početak poslovnih karijera mladih ljudi, navodi se na sajtu Vlade.

Prema njenim rečima, očekuje se da će broj radnih mesta oglašenih preko programa Moja prva plata biti i veći i da će iznositi približno 17.000.

Ostaje nam da sačekamo da se obrade sve prijave i vidimo koliko mladih će zapravo dobiti prvu šansu za posao.

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar