Home VestiEkonomija Milijarde dolara izbrisane iz tehnološkog sektora

Milijarde dolara izbrisane iz tehnološkog sektora

by bifadmin

Kada su prošle sedmice stotine milijardi dolara izbrisane iz tehnološkog sektora, osnivač i predsednik odbora Research Affiliates, Rob Arnott, kaže da je došlo do korekcije i da će „tehnološki balon“ uskoro pući.

„Jasno vidimo korekciju“, rekao je, pokazujući na akcije FANG + (Facebook, Amazon, Netflix, Googleova parent Alphabet i Microsoft, između ostalih) koje su nedavno snižene. “FANG + indeks opao je za 11 procenata za samo jedan i po dan”, dodao je Arnott.

Prošle sedmice, tehnološki dominantni Nasdaq Composite zabeležio je najgori pad od perioda koji se završio 20. marta i prvi pad nakon pet uzastopnih dobitaka. Američka berza bila je zatvorena u ponedjeljak zbog Praznika rada.

„To je balon“, rekao je Arnott. „Baloni pucaju. Balon FANMAG [Facebook, Amazon, Netflix, Microsoft, Apple i Google] neće biti izuzetak. “

Govoreći o Apple dionicama, koje su u petak ušle na teritoriju korekcije, sa padom između 10 i 20 procenata u odnosu na nedavni maksimum, rekao je: „Na svojim nedavnim maksimumima, Apple je vredeo više od celokupnog FTSE indeksa. Drugim rečima, jedna akcija vredela je više od celokupne britanske ekonomije kojom se javno trgovalo. “

Arnott je dodao: „To je fantastična kompanija sa sjajnim proizvodima i vrhunskim upravljanjem. Ali to neće doneti više profita njenim akcionarima u narednim decenijama od čitave Londonske berze “.

Ranije ovog meseca, rekao je da su blokade prinudne pandemije podstakle “balončiće imovine” koji će uzrokovati štetu kasnije. „Veliki problemi su zaključavanja i posledični bilioni fiskalnih i monetarnih podsticaja koji podstiču berzovne balone. Zaključavanje je uzrokovalo ljudski danak koji nadoknađuje štetu od virusa“, rekao je on, prenosi Logično.

Na pitanje da li globalna ekonomija rizikuje da ponovi greške finansijske krize 2008. godine, menadžer fonda je rekao: „Ne, mnogo je gore od toga“.

Izvor: Bankar.me

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar