Home Promo Procene za domaća i unutar evropska putovanja za deset velikih evropskih destinacija

Procene za domaća i unutar evropska putovanja za deset velikih evropskih destinacija

by bifadmin

Sa ciljem boljeg razumevanja i odgovora na uticaj krize izazvane pandemijom COVID-19 na putovanja u Evropi, Evropska turistička komisija (ETC) i MINDHAUS su predstavili istraživački projekat za procenu stanja putovanja u zemlji i unutar Evrope kroz detaljno istraživanje tržišta i uvid u ponašanje potrošača.

Situacija izazvana pandemijom virusa COVID-19 i ograničavanje putovanja u cilju sprečavanja širenja pandemije, imale su značajan uticaj na turistički sektor širom Evrope. Razmere ove krize su nepredvidive, a uticaj se osetio u svim evropskim zemljama.

Procenjuje se da će u 20201. godini pad poseta turističkim destinacijama u Evropi biti 54%. Evropske zemlje su ublažile ograničenja, iako je pandemija i dalje prisutna. Kako bi se efektivno podržale evropske destinacije u naporima za njihov dugoročni oporavak, razumevanje osnove za domaća i putovanja unutar regiona od presudnog je značaja.

Fokus projekta će biti na praćenju osećaja i ponašanja turista pri domaćim i putovanjima unutar Evrope i zasnovano je na kvantitativnom istraživanju tržišta2 u deset velikih evropskih destinacija, posebno u Nemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Holandiji, Italiji, Belgiji, Švajcarskoj, Španiji, Poljskoj i Austriji. Ključni izveštaj i preporuke za destinacije i turističko rukovodstvo biće dostupne u šestomesečnom izveštaju počev od septembra 2020. godine.

Ključni momenat da se pažljivo isprate promene i trendovi za putovanja u Evropi

Eduardo Santander, Izvršni direktor Evropske turističke komisije, izjavio je povodom pokretanja projekta: “Sada je ključni momenat da se pažljivo isprate promene i trendovi za putovanja u Evropi kako bi se evropskim destinacijama pomoglo da dostave njihove strategije za oporavak. Radujemo se što smo pokrenuli ovaj projekat sa MINDHAUS-om, koji će postati glavni pratilac trendova evropskog turističkog sektora u narednih nekoliko meseci”.

“Ujedno je čast i priznanje za naš tim da radimo sa Evropskom turističkom komisijom i da podržavamo evropske destinacije i turistički sektor, kako bismo bolje razumeli “novu normalnost” i krenuli ka brzom oporavku kroz ova veoma turbulentna vremena,“ rekao je Theofilos Kyratsoulis, MINDHAUS Generalni menadžer.
Evropska turistička komisija je izabrala MINDHAUS da sprovede ovaj projekat, uzimajući u obzir obimne rezultate u istraživanju tržišta i marketinškoj strategiji. Ovaj projekat se sufinansira od strane Evropske Unije sa ciljem podrške u oporavku turizma u Evropi.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar