Home VestiIT i nauka TikTok dobija svoju kompaniju u kojoj će udeo imati i Orakl

TikTok dobija svoju kompaniju u kojoj će udeo imati i Orakl

by bifadmin

BajtDens je formirao novu kompaniju – TikTok korporaciju – u kojoj će manjinski udeo imati i Orakl. Ovaj tehnološki gigant će voditi računa o tome da korisnički podaci Amerikanaca budu skladišteni i obrađivani u SAD, po tamošnjim zakonima.

Da podsetimo, TikTok je aplikacija na kojoj korisnici objavljuju svoje kratke video snimke. Prvobitno je trebalo da bude prodata Majkrosoftu ali američka administracija je blokirala ovo preuzimanje iz straha da će podatke o američkim korisnicima koristiti kineske obaveštajne službe. Potom se u ovu priču uključio Orakl, koji je takođe planirao da kupi pomenutu aplikaciju.

Međutim, prema najnovijim vestima, BajtDens je formirao novu kompaniju koja će se baviti isključivo aplikacijom TikTok. Udeo u toj kompaniji će imati i Orakl, što bi trebalo da olakša njeno poslovanje na američkom tržištu.

Kako piše The Verge, još uvek je nepoznato koliki udeo je pripao Oraklu, ali i kako će nova kompanija poslovati i u kojoj meri će poštovati bezbednosna pravila zbog kojih je i nastala čitava ova zbrka. Zna se da će sedište kompanije biti u Americi, i da ovaj ugovor tek treba da evaluiraju američke vlasti.

Foto: konkarampelas, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar