Home VestiPolitika i društvo Beograd: Naredne godine počinje izgradnja Linijskog parka u vrednosti od 55 miliona evra

Beograd: Naredne godine počinje izgradnja Linijskog parka u vrednosti od 55 miliona evra

by bifadmin

Glavni urbanista Grada Beograda Marko Stojčić najavio je za sledeću godinu početak izgradnje Linijskog parka, koji će biti dugačak čak 4,6 kilometra.

Park će se prostirati od Beton hale do Pančevačkog mosta, a za njegov završetak će biti potrebno oko 2,5 godine. Investicija je vredna 55 miliona evra, međutim nije precizirano kako će Grad pribaviti ovaj novac.

Prema rečima Stojčića, on će obuhvatiti i staru železničku prugu, koja nije u funkciji od kada je počela izgradnja Beograda na vodi, kada je potpuno promenjena železnička mreža. Kroz park će se prostirati i bicklistička staza.

„Linijski park zauzima javnu površinu gde je nekad bila pruga i sve parcele su u vlasništvu Grada Beograda ili Republike Srbije, ali ćemo mi i dodatno da uđemo sa obe strane u naselja gde god je to moguće kako bi ga povezali sa postojećim otvorenim prostorima u stambenim blokovima. Ideja je da ceo taj deo grada od 4,6 kilometara pa puta kilometar bude renoviran u nekom trenutku, ali sada krećemo po celinama. Nadamo se da će uspešno biti sprovedena nabavka za izvođenje radova, koja opet podrazumeva izvođenje po celinama, jer imamo dosta objekata koji treba da se uklone, imovinsko-pravni postupci treba da krenu krajem januara sedeće godine, tako da će to sigurno da traje dve do tri godine“, rekao je Stojčić.

Park će se sastojati od deset celina, a idejna rešenja za njih je projektovalo 55 mladih ljudi.

Izvor: Beoinfo

Foto: Beoinfo

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar