Home VestiEkonomija Novi ciklus programa za priznanje EY Preduzetnik godine™

Novi ciklus programa za priznanje EY Preduzetnik godine™

by bifadmin

Danas je revizorsko – konsultantska kompanija EY otvorila deveti po redu konkurs za program EY Preduzetnik godine™ koji će trajati do 20. novembra 2020. godine.

Program EY Preduzetnik godine™ na globalnom nivou postoji više od 30 godina, a u Republici Srbiji prvi put je realizovan 2012. godine. Tokom proteklih osam godina realizacije programa, više od 200 preduzetnika borilo se za titule u dve potkategorije – EY Inovativni Preduzetnik godine™ i EY Brzorastući Preduzetnik godine™, kao i za prestižno priznanje EY Preduzetnik godine™ u Srbiji.

Tradicionalno, pobednik nacionalnog konkursa u Srbiji će i ovaj put, zajedno sa pobednicima iz zemalja širom sveta, konkurisati za priznanje EY Svetski preduzetnik godine™ u junu 2021. godine. Kao i svih prethodnih godina, program su podržali Ministarstvo privrede Republike Srbije, Radio Televizija Srbije, magazin Biznis & Finansije i poslovni portal eKapija.

„Preduzetništvo, kao najagilniji deo privrede, još jednom je pokazalo da može da se izbori sa velikim izazovima, čak i situacijama neizvesnim za poslovanje na globalnom tržištu sa kojim smo se suočili ove godine. Zbog toga, još čvršće verujemo u snagu domaćeg preduzetništva i smatramo da je naš rad na afirmaciji preduzetnika kroz program EY Preduzetnik godine™ pravi doprinos promovisanju uspeha domaćeg preduzetništva. Verujem da će i ova godina iznedriti kvalitetne kandidate koje ćemo sa velikim zadovoljstvom istaći i na globalnoj preduzetničkoj sceni.“, izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

O pobedniku programa EY Preduzetnik godine 2020 odlučivaće nezavisni žiri (sastavljen od drugih preduzetnika koji posluju u Srbiji), a njihova odluka zasnivaće se na ključnim faktorima uspeha kao što su: preduzetnički duh, finansijski pokazatelji, strategijsko usmerenje, prisustvo na regionalnom ili međunarodnom tržištu,inovativnost ili čni integritet.

Učešće u programu EY Preduzetnik godine ne podrazumeva bilo kakve troškove ili obaveze kandidata/ kandidatkinja.

Foto: EY

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar