Home Vesti Pandemija privukla surfere na hladne obale Danske

Pandemija privukla surfere na hladne obale Danske

by bifadmin

Zbog pandemije korona virusa zapadna obala Danske doživela je procvat turizma. Tamošnji “Hladni Havaji” postali su značajno okupljalište surfera rešenih da unapređuju svoje umeće uprkos krizi sa kojom se svet suočava.

Međutim, skandinavski Havaji se veoma razlikuju od tropskih rajeva. I to ne samo po odsustvu palmi i drečavo plavog neba. Zapad Danske je naime okružen ustalasanim, ali ne i toplim morem.

To međutim ne smeta danskim surferima. Oni zbog pandemije više nisu u mogućnosti da jure talase u toplijim krajevima pa sada to čine u svojoj zemlji, piše thelocal.dk.

Grad Klitmøller je zato, sa svojih jedva 1.000 stanovnika, postao surferski raj. On je doduše i pre pandemije imao bogatu “surfersku tradiciju”. Čak i deca u tamošnjim osnovnim školama imala su obavezne časove surfovanja.

Sada međutim, osim velikog broja lokalaca sa daskama pod miškama, beleži i rast posetilaca koji žele da se, čak i po hladnom vremenu, otisnu u talase, a potom da se vrate u smeštaj, upale vatru u kaminu i popiju toplu čokoladu. Možda je ovo još jedna turistička inovacija za koju je zaslužna pandemija – spoj letovanja i zimovanja.

Foto: MAKY_OREL, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar