Home VestiEkonomija Počinje drugi ciklus prijavljivanja na program Moja prva plata

Počinje drugi ciklus prijavljivanja na program Moja prva plata

by bifadmin

Juče je otvoren novi ciklus prijavljivanja za program Moja prva plata, koji mladima omogućava prvo radno mesto.

Mladi bez radnog iskustva, sa završenom srednjom školom ili fakultetom, u narednih mesec dana, do 8. novembra, mogu da konkurišu za 22.984 radne pozicije u 8.537 kompanija koje su ispunile uslove javnog poziva.

Krajem novembra planirani su razgovori poslodavaca i mladih oko usklađivanja pozicija, a od 28. novembra do 14. decembra i potpisivanje ugovora između poslodavaca i mladih i početak prakse koju će finansirati država.

Predsednik PKS Marko Čadež pozvao je mlade da iskoriste ovu šansu, steknu radno iskustvo i počnu radnu biografiju. Interesovanje firmi za program je do sada bilo veoma značajno, a najviše radnika traži se za sektor usluga. Kada govorimo o visokom obrazovanju, najtraženiji su ekonomisti, mašinski, građevinski, elektro inženjeri, lekari, stomatolozi, zatim oglašeno je i dosta poslova u oblasti trgovine, tekstilne, nekoliko grana metalske industrije, prehrambene, prerađivačke industrije. Oko 70 odsto pozicija predviđeno je za kandidate sa završenom srednjom školom, a 30 odsto za one sa visokim obrazovanjem.

Raspoložive pozicije možete pogledati na ovom linku.

Izvor: PKS

Foto: geralt, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar