Home VestiEkonomija Amazon sada dostavlja i lekove

Amazon sada dostavlja i lekove

by bifadmin

Tehnološki gigant Amazon ušao je i na farmaceutsko tržište pa svojim korisnicima sada nudi i dostavu lekova, čak i onih na recept.

Amazon je tokom pandemije zabeležio ogroman rast poslovanja, što se videlo i po njegovom profitu koji je u trećem kvartalu 2020. godine bio gotovo trostruko veći nego u istom periodu lane.

Tehnološki gigant se međutim na tome nije zaustavio već je odlučio da nastavi sa širenjem asortimana. Zato je u svoju ponudu za američko tržište uvrstio i lekove.

Kompanija je naime kreirala farmaceutsku onlajn prodavnicu preko koje će njeni korisnici moći da pazare lekove bez izlaska iz kuće.

Kako piše Biznis Insajder, oni koji uzimaju lekove preko recepta moraće Amazonu da ostave podatke o svom zdravstvenom osiguranju a oni koji ih plaćaju će to činiti kako njima odgovara.

Za svoje najvernije članove kompanija je osmislila i velike popuste, do 80 odsto za generičke lekove i do 40 odsto za ostale. Pretpostavlja se da će pojedincima čak biti jeftinije da kupuju lekove na ovim popustima nego preko recepata koji zahtevaju i doplatu.

Ta ponuda međutim ne važi samo za korisnike lekova već i za lekare, koji mogu, na zahtev pacijenata, direktno Amazonu slati recepte za lekove koje će kompanija potom isporučivati na kućne adrese.

Još uvek nema vesti o tome kako na ovu saradnju, a posebno na tako velike popuste, gledaju proizvođači lekova.

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar