Home VestiPolitika i društvo Kupatilo za migrante i siromašne Beograđane, ne zna se donator

Kupatilo za migrante i siromašne Beograđane, ne zna se donator

by bifadmin

U Beogradu je otvoreno kupatilo za migrante i siromašne Beograđane, sa kompletnihm higijnskim sredstvima. Usluga je besplatna, ali se ne zna ko je donator, izuzev da je reč o „humanim ljudima“ iz Sjedinjenih Država.

U centru prestonice, u Lominoj 7, prekoputa pijace Zeleni venac, otvoreno je javno kupatilo za migrante i građane, koji nemaju uslove za održavanje lične higijene.

Kako za „Novosti“ kaže jedan od zaposlenih, poreklom iz Brazila, usluga će biti potpuno besplatna, a zbog pandemije virusa korona i mogućih gužvi, potrebno je zakazivanje unapred.
Reporteri „Novosti“ obišli su juče novootvoreni objekat u sklopu tržnog centra i zatekli nekoliko grupa migranata ispred ulaza. Svako od njih posedovao je papirić, na kom je pisalo zakazano vreme i koji je „ulaznica“ za objekat u Lominoj.

Prostor za 50 do 80 ljudi

Osim našeg sagovornika, koji se predstavio kao Brazilac, u lokalu se nalazilo još nekoliko osoba.
Ovde će dnevno moći da se istušira 50 do 80 ljudi, zavisi koliko njih se prijavi za ovu uslugu“, kaže zaposleni. „U četvrtak smo imali 30 korisnika, dok je juče taj broj bio još veći. Ovde se može dobiti šampon za kosu i telo, kao i peškiri koji se odmah posle korišćenja peru“.

Glavni organizator iz SAD

Prema njegovim rečima, objekat su otvorili „humani ljudi“, a glavni organizator se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama. Naš sagovornik, koji ne zna srpski i sa kojim smo razgovarali na engleskom, dao nam je broj telefona svog „gazde“, ali on nam se nije javio.
Iako se objekat tek otvorio, na vratima i staklu objekta mogu se videti razne lične poruke migranata ispisane na engleskom jeziku.

Nepoznati donator

Ko je vlasnik lokala koji je izdat za ovu namenu, juče nismo uspeli da saznamo. U sklopu Tržnog centra, gde je sada otvoreno javno kupatilo, prethodne tri godine nalazio se frizerski salon. Komšije kažu da su novi zakupci došli „neprimetno“, ali niko nije želeo da kaže ko je vlasnik ovog prostora.
Iz Opštine Savski venac, na čijoj teritoriji se nalazi tržni centar, takođe niko nije odgovorio na naše pozive.
Inače, javni toaleti u centru grada, kako je naš list nedavno izveštavao, i dalje su zatvoreni za korisnike zbog pandemije korone.
Izvor: Novosti

Foto: Pixabay

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar