Home VestiPolitika i društvo Rimski hoteli primaju obolele od korone

Rimski hoteli primaju obolele od korone

by bifadmin

Italijanska vlada je zvanično saopštila da je zbog nedostatka bolničkih kreveta rezervisala 15.000 kreveta u hotelima širom zemlje za kovid-pacijente. U Rimu pacijente primaju i najluksuzniji hoteli, naplaćujući dnevni smeštaj 30 evra. Troškove plaćaju regionalne vlasti, koje obezbeđuju i medicinsko osoblje.

U uobičajena vremena Hotel Šeraton u Rimu vrvi poslovnim ljudima i turistima u poseti Večnom gradu. Ali pandemija ih je desetkovala i sada goste zamjenjuju kovid-bolesnici jer su bolnice prepune.
Taj hotel je među petnaestak rimskih hotela koji primaju obolele pacijente u ukupno oko 800 kreveta, koliko imaju na raspolaganju. Polovina kreveta je već zauzeta.

„Danima nedostaje bolničkih kreveta, što je izazvalo gužvu u zdravstvenim ustanovama“, objasnila je Simona Amato, direktorka zdravstvenih službi u regionu Lacio.

Kiseonik važniji od bazena

Šeraton, koji ima bazen i nalazi se blizu igrališta za golf u južnom delu Rima, stavio je na raspolaganje 169 soba. Može da primi pacijente sa simptomima, one koji se oporavljaju i one pacijente čije stanje nije posebno zabrinjavajuće.
Medicinsko osoblje je prisutno 24 sata na dan i svakog pacijenta pregleda dva puta dnevno, a sobe imaju rezerve kiseonika.

Troškove smeštaja plaćaju regionalne vlasti

Smeštaj u hotelskoj sobi košta 30 evra dnevno i to plaćaju regionalne vlasti. Medicinska pomoć je na raspolaganju, ali osoblje hotela ne dolazi u kontakt s pacijentima.
Italija, prva evropska zemlja koju je proletos pogodio korona virus, ima preko milion zaraženih.
Prema podacima ministarstva zdravlja, u poslednja 24 sata imala je 37.978 novih slučajeva i 636 smrti. Do sada je ukupno umrlo 43.589 ljudi.
Italijanska vlada je zvanično saopštila da je rezervisala 15.000 hotelskih kreveta širom zemlje za kovid-pacijente.

Foto: Pixabay

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar