Home VestiEkonomija Fond za razvoj će razmatrati zahteve za kovid kredite za likvidnost, rok 10.decembar

Fond za razvoj će razmatrati zahteve za kovid kredite za likvidnost, rok 10.decembar

by bifadmin

Državni Fond za razvoj odobrio je 195 zahteva za kredite u ukupnom iznosu od 968,6 miliona dinara, objavljeno je danas internet stranici Fonda.

Odobreno je 112 kredita za likvidnost pravnim licima i preduzetnicima kao finansijska podrška u uslovima izazvanim pandemijom kovid-19 u iznosu od 355,3 miliona dinara. Subjektima koji se bave turizmom, ugostiteljstvom i putničkim saobraćajem odobreno je 53 kredita za likvidnost u ukupnom iznosu od 253,4 miliona dinara.

Po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz razvojne projekte, odobreno je 16 zahteva za investicione kredite u iznosu od 299,2 miliona dinara kreditnih i 63,9 miliona dinara bespovratnih sredstava. Fond je odobrio dva dugoročna kredita za investicije u iznosu od 37,5 miliona dinara, i jedan za trajna obrtna sredstva u iznosu od četiri miliona dinara.

Odobreno je i 11 zahteva u iznosu od 19,1 miliona dinara kreditnih i 9,2 miliona dinara bespovratnih sredstava za startap kredite po Programu podsticanja razvoja preduzetništva.

Fond za razvoj naveo je i da će razmatrati zahteve za kovid kredite za likvidnost koji budu podneti najkasnije do 10. decembra. Ta odluka je, kako se navodi, u skladu sa Uredbom o utvrđivanju Programa finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije COVID-19, izazvane virusom SARS-CoV-2.

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar