Home VestiEkonomija “Savana” nudi da preuzme “Montenegro Erlajns” za jedan evro

“Savana” nudi da preuzme “Montenegro Erlajns” za jedan evro

by bifadmin

Grupacija “Savana” predala je pismo o namerama Vladi Crne Gore za kupovinu, odnosno preuzimanje “Montenegro Erlajnsa”, javlja portal Bankar.me. Vlasnik Grupacije “Savana” je Veselin Mijač, švedski biznismen crnogorskog porekla.

Njegove firme raspolažu jednim od najvećih šoping-centara u Crnoj Gori, podgoričkim “Mol of Montenegro”, a vlasnik je i poslovne zgrade “Europoint” u Podgorici, kao i hotela “Ramada”.

U pismu u koje je Bankar.me imao uvid, “Savana” nudi da preuzme “Montenegro Erlajns” za jedan evro, uz uslov prethodnog otpisa svih obaveza ta koje avio-kompanije ima prema državi, a njen dospeli poreski dug je sada 15,2 miliona evra.

Pošto je Agencija za zaštitu konkurencija utvrdila da je toj avio-kompaniji državna pomoć godinama isplaćivana nezakonito, sporno može biti što je i praštanje duga državna pomoć, koja je takođe zabranjena.Bankar.me javlja da je “Savana” ponudila da preuzme obavezu da se sa privatnim kreditorima “Montenegro Erlajnsa” dogovori o izmirenju dugova i da preuzme rizik za buduće poslovanje te kompanije.Svoju nameru je “Savana” objasnila time što smatra da Crna Gora “mora imati nacionalnu aviokompaniju”.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar