Home VestiEkonomija Zašto se investitori interesuju za leteća odela i leteće bicikle?

Zašto se investitori interesuju za leteća odela i leteće bicikle?

by bifadmin

U ovom trenutku deo investitora poslovnu šansu vidi u proizvodnji letelica koje imaju mogućnost vertikalnog poletanja i sletanja. Ili, da uprostimo, uređaja koji uzleću i sleću poput helikoptera.

Za to je delimično zaslužna pandemija, ali i ogromne saobraćajne gužve u svim većim gradovima, zbog kojih inovativne kompanije već uveliko rade na razvoju vozila poput letećeg taksija.

Međutim, taksi nije jedini koji će u narednih nekoliko godina ponosno ispred sebe moći da stavi reč “leteći”. Tu su i odela sa motorima koja njihove vlasnike izdižu u visine, kao i leteći motocikli i bicikli.

Nisu u pitanju samo idealističke zamisli strastvenih entuzijasta, već projekti koji imaju podršku velikih investitora. Jedan od njih je Tim Drejper, koji je prethodno ulagao u Teslu i Spejs Iks. Ovaj put on je investirao u leteća odela i leteće bicikle. I nije jedini.

Otkud ovo naglo interesovanje za do skora nezamisliva prevozna sredstva?

Verovatno je delimično podstaknuto i činjenicom da će za njima sigurno vladati potražnja, budući da se ovakve sprave najčešće razvijaju za vojne i medicinske svrhe. Kasnije, kada se budu dokazale u praksi, moguća je i njihova komercijalizacija. Dakle, imaju bar jednog ili dva sigurna kupca.

Izvor: OilPrice

Foto: Military_Material, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar