Home VestiPolitika i društvo Živi sama na ostrvu, a nije milionerka

Živi sama na ostrvu, a nije milionerka

by bifadmin

Na malom grčkom ostrvu Kinaros u Egejskom moru živi samo jedna osoba, 74-godišnja Ejrini Kacoturai.

Kacoturai je nedavno imala posetu i to, ni manje ni više, predsednice Grčke, koja je vremešnoj gospođi poželela dobro zdravlje a ona joj je uzvratila da se ne brine za isto, pogotovu ne sada, jer ona već godinama živi u karantinu.

Ejrini Kacoturai je inače rođena na susednom ostrvu Amorgosu ali se sa tri godine sa roditeljima preselila na Kinaros. Kada se udala otišla je sa mužem i decom u Australiju.

Međutim, par se 2000. godine vratio u Grčku i odlučio da živi na Kinarosu. Bili su srećni u miru usamljenog ostrva sve do smrti njenog muža 2013. godine. Kada je Ejrini postala jedina stanovnica Kinarosa pojedinci su je ubeđivali da se vrati u civilizaciju, međutim ona je čvrsto odlučila da ostane na ostrvu.

Sada živi u maloj kući koja je elektrifikovana na solarni pogon, gaji domaće životinje, a povremeno se bavi i ribarstvom.

Ostale namirnice joj pristižu jednom nedeljno sa njenog rodnog ostrva, ali za svaki slučaj pravi zalihe, jer po lošem vremenu brodić koji joj dovozi potrepštine nekada ne svrati do Kinarosa čak i po 20 dana.

Foto: Formentera, Wikipedia

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar