Home VestiEkonomija Devetogodišnjak opet na čelu liste najlaćenijih jutjubera

Devetogodišnjak opet na čelu liste najlaćenijih jutjubera

by bifadmin

Posle uvida u to koliko zarađuju najplaćeniji svetski jutjuberi roditelji će izgleda morati da smisle bolji argument od “samo gubiš vreme na internetu”.

Na čelu Forbsove liste najplaćenijih jutjubera u prošloj godini nalazi se Ryan Kaji, devetogodišnjak koji na ovoj videplatformi objavljuje recenzije igračaka. On je od juna 2019. do juna 2020. godine na toj mreži zaradio skoro 30 mililona dolara. Pomenuta brojka je međutim samo deo njegovih ukupnih prihoda, budući da Kaji ima i sopstvenu liniju igračaka, ranaca i druge robe.

Ovaj dečak je svoju karijeru započeo 2015. godine pošto je odgledao jednu recenziju igračaka i zapitao se “a gde sam ja u svemu tome”. Poželeo je i sam da se bavi analiziranjem igračaka pa je njegova majka dala otkaz na poslu i počela da vodi njegov Youtube nalog.

Ryan Kaji je ubrzo stekao veliku popularnost pa je, zajedno sa roditeljima, 2017. godine potpisao ugovor sa jednim startapom koji pomaže razvoj digitalnih biznisa za decu. Od tada ima bolji marketing i rasprostranjeniji je. Osim recenzija igračaka, ovaj dečak se sada bavi i snimanjem serija ali i pozajmljuje svoj lik za video igrice.

Novac se može zaraditi i – doniranjem

Drugi na pomenutoj listi najplaćenijih jutjubera je Mr. Beast, dvadesetdvogodišnji Amerikanac koji snima sebe u raznim akcijama i to objavljuje na Youtube-u. Slavu je stekao emitujući snimak svoje svakodnevice koji je trajao 24 sata, a dobar deo pratilaca zaradio je i poklanjajući novac i druge vrednosti. Deo njegovih snimaka je sponzorisan od strane kompanija. U tome možda i leži objašnjenje kako je u prošloj godini zaradio 23 miliona dolara.

Sledeća na listi je grupa komičara i sportista Dude Perfect koju su osnovali nekadašnji cimeri sa koledža. Oni za Youtube izvode razne trikove i vratolomije. To im je prošle godine donelo 20 miliona dolara prihoda.

Među 10 najplaćenijih jutjubera nalaze se i šestogodišnja devojčica Nastya, zabavljač i edukator Blippi ali i preduzetnik i vlasnik sopstvene kozmetičke linije Jeffree Star, koji je sada u centru pažnje američke javnosti zbog skandala vezanog za najpoznatiju rijaliti porodicu Kardašijan.

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar