Home VestiEkonomija Ne treba očekivati novi model iz Kragujevca

Ne treba očekivati novi model iz Kragujevca

by bifadmin

Nakon spajanja Fijata i Pežoa u novu kompaniju Stelantis, ne treba očekivati novi model iz pogona „Fijat Krajsler automobila Srbije” u Kragujevcu, izjavio je Tanjugu predsednik Sindikata „Nezavisnost” te kompanije Zoran Stanić.

„Mislim da mnogi nisu razumeli šta znači to spajanje. Fijat i dalje ostaje Fijat, Pežo ostaje Pežo. Prednost tog spajanja je da će dve firme da razmene tehnologije i znanja i da će u istraživanjima da ostvare uštedu od pet milijardi evra, što je veliki novac”, rekao je Stanić.

On je najavio da će od te integracije korist imati građani koji već poseduju automobile ovih dveju marki.

„Prednost za korisnike koji imaju Fijatova vozila biće u tome što će moći da ih popravljaju u pežoovim servisima, i obrnuto. Ne treba očekivati da će se u Kragujevcu praviti neki model Pežoa, jer bi to značilo potpunu promenu proizvodnih linija”, rekao je on.

Možemo očekivati stilizovani 500L

Stanić je kazao da ne postoji ni zvanična najava da bi Fijat u Kragujevcu uskoro mogo da počne proizvodnju svog novog modela „fijat đardino”, kako se spekulisalo u medijima.

„Nemamo takve najave, ali sam u italijanskoj štampi video da je planirano da se naredne godine pravi restilizovani 500L, što znači da neće biti neke velike promene u proizvodnji”, naveo je Stanić.

On nije mogao da precizira kada bi taj model mogao da siđe sa linija, naglasivši da je Fijat velika kompanija koja sprovodi istraživanje tržišta pre nego što donese odluku o promenama u proizvodnji.

U vezi s najavama proizvodnje hibridne verzije modela fijat 500L, Stanić ne očekuje naročite finasijske efekte.

„Ubeđen sam da takvo vozilo neće povećati prodaju modela 500L, zato što je preskupo. Nezvanično bi ti automobili bili skuplji za 5.000 evra od standardnih modela. Možda će se praviti uz neku pomoć države, i dati nam malo daha da malo živnemo, ali ne očekujem neku veliku proizvodnju tih hibrida”, ocenio je Stanić.

Izvor: Politika

Foto: Nannica, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar