Home VestiEkonomija PepsiCo planira da do 2030. smanji emisije štetnih gasova za više od 40%

PepsiCo planira da do 2030. smanji emisije štetnih gasova za više od 40%

by bifadmin

Kompanija PepsiCo objavila je da će smanjiti emisiju gasova staklene bašte za više od 40% do 2030. godine u okviru svog lanca vrednosti. Obavezala se i da će postići nultu emisiju štetnih gasova do 2040. godine, što je decenija ranije nego što je predviđeno Pariskim sporazumom.

PepsiCo planira da smanji apsolutne emisije gasova staklene bašte u okviru svojih direktnih operacija za 75%, dok u okviru indirektnih operacija za 40% do 2030. godine (u odnosu na 2015. godinu). Očekuje se da će ova akcija rezultirati smanjenjem više od 26 miliona tona emisija gasova staklene bašte što predstavlja ekvivalent povlačenju više od pet miliona automobila iz upotrebe u jednoj godini.

U Evropi je PepsiCo već smanjio ukupne emisije gasova za 6% od 2015. godine, u skladu sa globalnim smanjenjem. Novi sveobuhvatni plan smanjenja emisije gasova fokusiraće se na prioritetna područja kao što su poljoprivreda, ambalaža, distribucija i poslovne operacije.

Pored uticaja na klimatske promene koji ima u lancu vrednosti, PepsiCo je deo više partnerstva čiji je cilj podsticanje delovanja na klimatske promene, uključujući inicijativu One Trillion Trees, RE100 i The Climate Group RE100 i We Are Still In.

PepsiCo najava usklađena je sa Poveljom postizanja poslovne ambicije koja se odnosi na ograničenje zagrevanja na 1,5 °C i odobrena je od strane inicijative Science Based Targets kao najambiciozniji poduhvat u okviru njihovog procesa.

Foto: OpenClipart-Vectors, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar