Home VestiIT i nauka WhatsApp promenom politike privatnosti oterao korisnike u ruke konkurencije

WhatsApp promenom politike privatnosti oterao korisnike u ruke konkurencije

by bifadmin

Pošto je WhatsApp, poznata aplikacija za komunikaciju, promenila svoja pravila privatnosti, njenoj konkurenciji naglo je porastao broj korisnika.

WhatsApp je naime objavio da će od 8. februara deliti podatke o korisnicima sa svojom matičnom kompanijom društvenom mrežom Facebook. Pomenuta društvena mreža je i pre toga bila optuživana za monopolsko ponašanje, a sada je na meti kritika i zbog nepoštovanja privatnosti svojih korisnika.

Viber je već reagovao na ovu vest nizom tvitova i saopštenja za javnost u kojima kritikuje narušavanje privatnosti korisnika pomenute aplikacije. U jednom od njegovih tvitova stoji: „Kada koristite WhatsApp vi delite mamin broj telefona sa Facebook-om. I detetov broj. I psihijatrov. A oni znaju kada ih zovete. Osećate li se sigurno?“

Odgovor na to pitanje stigao je veoma brzo – korisnici koji se ne osećaju sigurno na WhatsApp-u počeli su masovno da skidaju druge aplikacije za komunikaciju.

Među njima su i Signal, Telegram i Skype. Aplikaciju Signal je prošle nedelje skinulo 7,5 miliona ljudi, što je rast od 4.200 odsto u odnosu na nedelju koja joj je prethodila. Telegram je zabeležio rast korisnika od 91 odsto.

Da li će svi ovi ljudi deinstalirati WhatsApp sa svojih telefona to za sada ne znamo, ali činjenica je da su se ipak odlučili da i ostalim aplikacijama daju šansu.

Foto: HeikoAL, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar