Home VestiEkonomija Adidas prodaje Reebok?

Adidas prodaje Reebok?

by bifadmin

Adidas bi uskoro mogao prodati nemačkog proizvođača sportske opreme Reebok, kako bi “obe kompanije mogle bolje da se razvijaju”.

To međutim još nije zvanično potvrđeno od strane nemačke kompanije, ali u saopštenju Reebok-a stoji da bi on uskoro mogao da se nađe u prodaji ili da eventualno bude izdvojen kao zasebna firma, kako bi nezavisno od Adidas-a razvijao svoj brend.

Da podsetimo, Adidas je kupio Reebok 2006. godine za 3,8 milijardi američkih dolara. Zbog nedovoljno dobrog poslovanja ove kompanije Adidas-ovi investitori već neko vreme traže da se taj brend proda.

Naime, kompanija Reebok inače već godinama beleži pad poslovanja. Pre deset godina ona je u Adidas-ovoj ukupnoj prodaji učestvovala sa 18 odsto a sada je to učešće spalo na sedam procenata. Čak i u doba pandemije kada je, zbog rada od kuće, prodaja sportske odeće i obuće rasla, Reebok je beležio pad prodaje.

Međutim, u poslednje dve godine Reebok je sklopio ugovore sa poznatim ličnostima koji bi mu mogli bar donekle vratiti staru slavu, tako da svakako kompanija ne bi trebalo da bude prodata jeftino.

Zapadni mediji trenutno nagađaju da bi potencijalni kupci mogli biti VF Corp (VFC), matična kompanija brendova Vans i North Face, ali i Authentic Brands Group (ABG), kao i kineska kompanija Anta Sports.

Foto: ariesa66, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar