Home VestiEkonomija Pad od 80 odsto u nedelji za nama znači da je s tržišta nestalo čak 18 milijardi dolara

Pad od 80 odsto u nedelji za nama znači da je s tržišta nestalo čak 18 milijardi dolara

by bifadmin

Njihov pad od 80 odsto u nedelji za nama znači da je s tržišta nestalo čak 18 milijardi dolara.

Gubici bi bili još gori da se deonice nisu oporavile u petak (+19%) nakon što je aplikacija Robinhood uklonila ograničenja za kupovinu. U januaru je cena GameStopa, firme za videoigre, eksplodirala i to uglavnom zahvaljujući WSB zajednici na Redditu. Želeli su stvoriti što više problema velikim ulagačima koji su se neuspešno kladili na pad GameStop deonica s kratkim pozicijama i izgubili milijarde nakon kratkog stiska.

Cena deonica je dosegnula 483 dolara, afirma je postala najjača u indeksu Russell 2000 s tržišnom vrednošću od 33,7 milijardi dolara.

Sve je jasnije da u naduvavanje jena GameStopa nisu učestvovale samo male firme, AMC i neke druge „meme“ deonice. Ulagači.

Štaviše, JPMorgan veruje da su najveću ulogu imali institucionalni investitori koji su se na vreme povukli iz ulaganja. Wall Street Journal izvestio je, primera radi, da je njujorški hedž fond Senvest Management na tom računu generisao 700 milijona dolara dobiti. Stoga je na neki način kampanja Reddit bila pomalo kontraproduktivna …

Izvor: Blic

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar