Home VestiEkonomija Informacije za privredu o primeni protivpandemijskih mera na jednom mestu

Informacije za privredu o primeni protivpandemijskih mera na jednom mestu

by bifadmin

Privrednici od sada mogu da u Centru za Kovid-19 mere dobiju odgovore na sva pitanja o preduzetim protivpandemijskim merama, a koje se tiču njihovog poslovanja.

Na sajtu Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor juče je počeo da radi Centar za Kovid-19 mere, u okviru kojeg pored najnovijih verzija naredbi i uredbi Vlade Srbije, privreda može da dobije tačnu i pouzdanu informaciju o ograničenjima koje protivpandemijske mere podrazumevaju, a tiču se njihove delatnosti i poslovanja.

Da li pojedini objekti smeju da rade, do koliko sati, u kom obimu, sa kojim kapacitetom – pitanja su na koja će privreda moći da dobije odgovor pravnog tima Centra za COVID-19 mere, kao i tumačenje ukoliko im neka mera nije dovoljno jasna, a odnosi se na njihovo privredno društvo.

Odgovori na dnevnom nivou

Centar se nalazi na adresi https://inspektor.gov.rs/legalsupport, gde je pitanja moguće postaviti putem mejla, dok se odgovori javno objavljuju na dnevnom nivou.

Već prvog dana rada Centra za Kovid mere pristigla su prva pitanja i ona se najčešće tiču dileme u vezi sa radnim vremenom u različitim prodajnim objektima. O uslovima rada u okviru novih mera najviše su se raspitivali preduzetnici – vlasnici knjižara, cvećara, optičarskih radnji, farbara, prodavnica telekomunikacione opreme i drugo.

Radom ovog Centra rukovodi Jedinica za podršku Koorinacionoj komisiji za inspekcijski nadzor, koje je formirana uz podršku NALED-a i koordiniše sveobuhvatnu reformu inspekcijskog nadzora.

Izvor: InStore

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar