Home VestiEkonomija Fabrika Kyungshin Cable Europe u Smederevskoj Palanci zvanično otvorena

Fabrika Kyungshin Cable Europe u Smederevskoj Palanci zvanično otvorena

by bifadmin

Svečanom ceremonijom u Smederevskoj Palanci zvanično je otvorena fabrika Kyungshin Cable Europe (Kjungšin Kejbl Jurop).

Obeležavanju otvaranja fabrike i puštanju proizvodnog pogona u rad prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, generalni direktor kompanije Kyungshin Cable Europe Seo Jae Keun, Njegova ekselencija Hjong-ćan Če ambasador Republike Koreje u Srbiji, predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen, kao i predstavnici diplomatskog kora i lokalnih i republičkih vlasti.

Izgradnja ove fabrike, trajala je nešto manje od 6 meseci i jedan je od pokazatelja sve većeg interesovanja investitora iz Republike Koreje za proširenjem saradnje sa Republikom Srbijom. Nakon svih izvršenih priprema, sertifikacija, obuke zaposlenih i izrade prototipova, fabika Kyungshin Cable Europe danas je zvanično pustila svoj pogon u rad, spremna da osvoji evropsko tržište.

Kyungshin Cable Europe je deo Kyungshin grupe, čija se postrojenja nalaze u brojnim državama širom sveta, uključujući Kinu, Sjedinjene Američke Države, Meksiko, Poljsku, Južnu Koreju i druge države. Nakon fabrike u Poljskoj, ovo je jedina fabrika u Evropi ove kompanije koja ima za cilj da evropskim proizvođačima i dobavljačima baterija za električna vozila isporuči ekološke automobilske komponente.

Otvaranjem fabrike u Srbiji, kompanija Kyungshin je uspostavila sistem kojim će efikasno odgovoriti na zahteve potrošača i tržišta lokalizujući sektore kao što su istraživanje i razvoj, proizvodnja, prodaja i servis u Evropi, koja je jedan od tri vodićih tržišta u svetu pored Sjedinjenih Američkih Država i Kine. Kyungshin Cable Europe, Smederevska Palanka proizvodiće delove za električne baterije automobila visoke tehnologije.

Masovna proizvodnju automobilskih delova za baterije za električna vozila

„Od danas, Kyungshin Cable Europe započinje masovnu proizvodnju automobilskih delova za baterije za električna vozila, proizvedenih od strane vrhunskih svetskih dobavljača baterija, poput kompanija „LG ENERGY SOLUTION“ i „SK INNOVATION“, ali i drugih kompanija sa sedištem u Evropskoj uniji. Uspeli smo da dogovorimo godišnju porudžbinu u vrednosti od oko 100 miliona eura i siguran sam da ćemo i sami kontinuirano pratiti rast tržišta „zelene“ automobilske industrije koja je u porastu.“, istakao je gospodin Đe Gn SO (Seo Jae Keun), generalni direktor Kyungshin Cable Europe.

U pitanju je investicija od 20 miliona eura, prva u ovom regionu, nakon više od 60 godina, koja je obuhvatila izgradnju fabrike, prateće infrastrukture i postupno zaposlenje 700 radnika do kraja 2022.godine.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar