Home VestiEkonomija Komisija za hartije od vrednosti upozorila je na opasnost trgovanjem binarnim opcijama

Komisija za hartije od vrednosti upozorila je na opasnost trgovanjem binarnim opcijama

by bifadmin

Komisija za hartije od vrednosti upozorila je  da društva koja nude trgovanje binarnim opcijama i drugim visokorizičnim finansijskim instrumentima i reklamiraju taj vid ulaganja na društvenim mrežama, po pravilu nemaju dozvolu komisije, nemaju sedište kao ni poslovnu jedinicu na teritoriji Srbije, niti njihov rad nadzire relevantno regulatorno telo.

Komisija je zbog pojačanog interesovanja javnosti pripremila i na svom sajtu objavila upozorenje potencijalnim investitorima u vezi sa ulaganjem u binarne opcije i druge visokorizične, složene finansijske instrumente poput finansijskih ugovora za razlike u ceni (engl. CFD) i proizvoda sa finansijskom polugom (engl. leveraged products).

„Iz navedenih razloga se kupovina binarnih opcija, finansijskih ugovora za razlike u ceni i proizvoda sa polugom ne preporučuje licima bez znanja i iskustva u trgovanju finansijskim instrumentima. Svako ko učestvuje u trgovanju ovim instrumentima to radi na sopstveni (veliki) rizik“, navodi komisija.
Takođe, napominje da samo investiciona društva koja imaju dozvolu komisije mogu da pružaju investicione usluge u Srbiji, te da je spisak tih investicionih društava dostupan na internet stranicama komisije: www.sec.gov.rs.

„Ukoliko vam investicione usluge ponudi neko investiciono društvo koje ne možete da pronađete na sajtu komisije pozivamo vas da nas o tome obavestite“, poručila je komisija.

Izvor: Kamatica

Foto: Pixabay

 

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar