Home VestiPolitika i društvo Francuski degustatori vina traže da budu prioritet za vakcinaciju kako bi očuvali čulo ukusa

Francuski degustatori vina traže da budu prioritet za vakcinaciju kako bi očuvali čulo ukusa

by bifadmin

Francuski degustatori vina žele da budu deo prioritetnih grupa za vakcinisanje protiv korona virusa jer strahuju da će, ako se zaraze, izgubiti čulo mirisa.

Istraživanje Saveza enologa pokazalo je da više od trećine degustatora koji su bili zaraženi tvrdi da je zaraza uticala na njihovu sposobnost da rade svoj posao.

Iz Saveza napominju i da su zabrinuti svi u industriji vina. Pojedinci koji su se školovali za enologe morali su da prekinu svoj rad nakon što su se zarazili korona virusom s obzirom na važnost čula ukusa i mirisa za taj posao.

Predsednik Saveza Didier Fages saopštio je da su poslali dopis i predsedniku Makronu i premijeru Kasteksu tražeći da degustatori vina budu među prioritetnim grupama za imunizaciju.

U obrazloženju zahteva naveli su da su čula ukusa i mirisa ključna za njihov posao. Kako su to slikovito objasnili, kad enolog izgubi čulo, to je isto kao kad muzičar nema instrument.

Izvor: Novosti

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar