Home VestiEkonomija Na Divčibarama niče coliving i coworking kompleks za startape, digitalne nomade i gejming industriju

Na Divčibarama niče coliving i coworking kompleks za startape, digitalne nomade i gejming industriju

by bifadmin

Na Divčibarama, na najvišem vrhu planine Maljen na 1.104 m nadmorske visine, gradi se Maglian – biznis tehnološki park sa konceptom coworkinga i colivinga, namenjen IT industriji.

Prema pisanju eKapije, investitor projekta je firma Autology doo Beograd, koja se bavi projektovanjem, razradom građevinskim projekata, a Maglian im je prvi projekat te vrste.

Kako su u kompaniji rekli za ovaj portal, gradnja kompleksa Maglian vrednog između 6 i 7 miliona evra počela je još u junu 2019. godine.

Svi apartmani već prodati

“Maglian je sastavljen iz više objekata. U prvom i drugom će se nalaziti apartmani i coworking prostor, a u trećem recepcija, restoran, vinski bar, digital kafe (brzi kafić) i zen centar, Zen centar, saune, sobe za masaže i tuševi ‘iznenađenja’, zatim, mini konferencijska sala, coworking prostor i određeni broj ekskluzivnih soba. Svaki od ovih objekata namenjen je za određeni segment u poslovanju IT industrije – jedan za startape, dugi za digitalne nomade, a treći za kompanije, i svaki ima svoj coworking prostor”, kažu i dodaju da su svi apartmani već prodati.

Kompleks Maglian imaće ukupno 72 smeštajne jedinice sa oko 150 kreveta. Gradnja prva tri objekta se privodi kraju i otvaranje je predviđeno za decembar, a početkom sledeće godine započeće gradnja centralnog objekta na oko 6.000 m2, sa bazenom i posebnim sadržajima predviđenim za gejming industriju, eSportove i sl.

Kuriozitet je, ističu iz kompanije Autology, da je površina placa na kojem će se nalaziti Maglian oko 2 hektara, a da će objekti zauzimati samo 7%, dok će sve ostalo biti pretvoreno u park.

Izvor: eKapija

Foto: Grujicb, Wikipedia

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar